Στο Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων ο Δήμος Βιάννου

Written by on 2 Οκτωβρίου 2024

Σύσκεψη αύριο στο Δήμο για τη διαφύλαξη του Δασικού Πλούτου

Η διαφύλαξη του Δασικού Πλούτου η πρόληψη κι η ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας αντικείμενο σύσκεψης αύριο στο Δήμο Βιάννου παρουσία του Προέδρου του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων & Δήμαρχου Ελληνικού – Αργυρούπολης  Γιάννη Κωνσταντάτου, όπως είπε στο Ράδιο 98.4 ο Παύλος Μπαριτάκης.

Με βασικό θέμα την προστασία του δασικού πλούτου, αλλά και την ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βιάννου, πραγματοποιείται στο Δημαρχείο μια σύσκεψη με θέμα: «Ο Δεκάλογος Σωτηρίας των Δασών μας – Δράσεις Πολιτικής Προστασίας». Στη σύσκεψη είναι προσκεκλημένοι επίσης να μετάσχουν Δήμαρχοι, μέλη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπρόσωποι φορέων, με στόχο την κατάθεση προτάσεων, την ανταλλαγή απόψεων και τη συζήτηση των θεμάτων που θα τεθούν επί τάπητος.

Το Ελληνικό Δίκτυο Ανθεκτικών Πόλεων είναι ένας νεοσύστατος φορέας που στοχεύει στην ανάπτυξη συνεργειών και συνεργασιών, με στόχο την ορθότερη διαχείριση της Πολιτικής Προστασίας των Δήμων που μετέχουν στο Δίκτυο, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Δήμος Βιάννου, ο μοναδικός από την Κρήτη.

Πρόκειται για Δίκτυο στο οποίο συμμετέχουν 120 Δήμοι από όλη την Ελλάδα, με σκοπό την διαχείριση και την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων και δυσκολιών, απέναντι στους κινδύνους των φυσικών καταστροφών με στοχευμένες παρεμβάσεις, μέσω διεθνών και εθνικών στρατηγικών.

Αναφορικά με την τελευταία συνάντηση του με την 7η ΥΠΕ ο Παύλος Μπαριτάκης για θέματα Υγείας στον Ορεινό Δήμο Βιάννου αναφέρει πως συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές περιστράφηκε γύρω από την ενίσχυση των Δομών Υγείας της Βιάννου. Καταρχήν σε ό,τι αφορά την θέση του Δήμου Βιάννου για την ένταξη του ΚΥ Βιάννου στην κατηγορία Α΄, δηλαδή στην κατηγορία των Δομών του ΕΣΥ που εδρεύουν σε προβληματικές και άγονες περιοχές, η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, συμφώνησε και υπερθεμάτισε, συναινώντας σε αυτό το δίκαιο αίτημα.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist