«Πυρασφάλεια, αντιπυρική κι εθελοντισμός σε πολλές ταχύτητες»

Written by on 7 Οκτωβρίου 2024

Η δύναμη της προσφοράς και το «Ευχαριστώ» χωρίς αντίκρισμα από την Πολιτεία

Στο τελείωμα της αντιπυρικής περιόδου με το θερμόμετρο ακόμα ψηλά ο Ράδιο 98.4 πέταξε σε μία πτήση πυρασφάλειας με την Αερολέσχη Ηρακλείου.

 

Ατελείωτες ώρες πτήσης, επίπονες για το σώμα και για το αεροσκάφος, αλλά και «Ατσάλινη» θέληση να προσφέρουν, για τα μέλη πιλότους της Αερολέσχης Ηρακλείου, που θέτουν τον εαυτό τους στην υπηρεσία της Πολιτείας κατά την Αντιπυρική περίοδο με στόχο να προλάβουν τη φωτιά εν τη γένεση της  σε Κρήτη και Ρόδο.

130 οι ώρες πτήσης μόνο τη φετινή περίοδο πάνω από την Κρήτη, την Κάσο, την Κάρπαθο, τη Ρόδο, την Κω, την Τήλο και ικανοποίηση όταν «πιάνουν» τη φωτιά κι ενημερώνουν 199, 112, πύργους ελέγχους.

Καλύβες στα Χανιά, Αρκαλοχώρι, Κουνάβοι και Ασήμι στο Ηράκλειο, Μέλαμπες από τις φωτιές για τις οποίες ενημερώθηκαν άμεσα οι Υπηρεσίες, στην Κρήτη.

Οκτώ πιλότοι αποφασισμένοι να μην αφήνουν τίποτα στην τύχη τους. που αφήνουν την όποια επαγγελματική δραστηριότητα τους για το «Κοινό Καλό» και τον τόπο με το που θα ειδοποιηθούν από την Πολιτική Προστασία ότι οι καιρικές συνθήκες κι ο δείκτης επικινδυνότητας για την πρόκληση πυρκαγιάς είναι υψηλός. Και μόνο όταν βρεθείς εκεί ψηλά μαζί τους καταλαβαίνεις ποιο είναι το αποτέλεσμα μιας φωτιάς και τι πραγματικά στερεί από την ουσία τη ζωή μας. Και μόνο όταν βρεθείς εκεί μαζί τους καταλαβαίνεις τι σημαίνει προσφορά αλλά κι εγκατάλειψη από την Πολιτεία που σε παροτρύνει να σέβεσαι και να προστατεύεις το φυσικό πλούτο του τόπου σου, την περιουσία και τη ζωή σου, δίνει τεράστια ποσά και καλά κάνει στην καταστολή, αλλά για την πρόληψη δίνει κάποια λίτρα καυσίμου και «χρεώνει» στις αερολέσχες, δηλαδή στις τσέπες των μελών της, ακόμα και τη συντήρηση του αεροσκάφους. Το κόστος του ανέρχεται περίπου στις 12.000 ευρώ.

Είναι η Πολιτεία που ακόμα κι οι Υπηρεσίες της σε τοπικό επίπεδο ενώ έχουν ανάγκη από αυτές τις εθελοντικές κινήσεις, δεν τους προσκαλούν στις συναντήσεις τους περί πρόληψης, κι αρνούνται πεισματικά να δεχθούν τις υπηρεσίες τους. Ακατανόητο; Μάλλον!

«Μπορούμε να δεχτούμε τις πληροφορίες και τις γνώσεις τους. Μπορούμε να τους δώσουμε πληροφορίες χρήσιμες στο πλαίσιο που όλοι μας κινούμαστε και να ενώσουμε δυνάμεις» αναφέρει στο Ράδιο 98.4 ο Πρόεδρος της Αερολέσχης ηρακλείου Χάρης Καρουζάκης.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist