Ν. Κατσαρός: Ο CoV-2 δεν κολλιέται με τα τρόφιμα
Written by Αγγέλα Δουλγεράκη on 16 Μαρτίου 2020
Εμείς τα μολύνουμε όταν είμαστε απρόσεχτοι. Προσεκτικοί με τα τρόφιμα, και την παρασκευή γευμάτων μας καλεί να είμαστε ο ΕΦΕΤ παρόλο που δεν υπάρχουν ενδείξεις για τη μετάδοση του κορωνοϊού SARS-CoV-2 μέσω των τροφίμων ή/και εισαγόμενων προϊόντων. Επισημαίνει ότι ένα μολυσμένο άτομο μπορεί να μολύνει τα τρόφιμα κατά την προετοιμασία τους ή το χειρισμό τους με βρώμικα χέρια ή εκθέτοντάς τα σε μολυσματικά σταγονίδια όταν βήχει ή/και φτερνίζεται. Ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ Νίκος κατσαρός, μιλώντας στον 98.4 υπενθυμίζει στους καταναλωτές την αυστηρή τήρηση των γενικών κανόνων καθημερινής υγιεινής, όπως το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, καθώς επίσης και την αυστηρή τήρηση των κανόνων ορθής υγιεινής πρακτικής κατά την παρασκευή και το χειρισμό των τροφίμων.