Μ. Μπόση : Η γεωπολιτική της αλλαγής συνόρων και η το εκκρεμές των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Written by on 14 Οκτωβρίου 2024

Η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ειδική σε θέματα διεθνούς ασφάλειας , εξηγεί στον 98.4 το πώς οι πόλεμοι σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία, αλλά και ο διεθνής ανταγωνισμός ισχύος, οδηγεί γεωστρατηγικά σε αποδοχή της αλλαγής συνόρων .

Αναλύει τις βαθύτερες συνέπειες της φονικής για τους αμάχους σύγκρουσης στο Μεσανατολικό αλλά και της δημιουργίας νέων μεταναστευτικών και προσφυγικών ροών , όπως και την δυνητική εμφάνιση νέας φουρνιάς τρομοκρατικών οργανώσεων , ενώ τονίζει εμφατικά το πώς στο επίπεδο των διεθνών σχέσεων, το ταμπού της χρήσης πυρηνικών όπλων, ατροφεί.

Η κ. Μπόση, αναφέρεται και στις εξελίξεις πάνω στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σημειώνοντας ότι οι προσωπικές και μυστικές ατζέντες δεν είναι εθνική πολιτική, όταν μάλιστα την ίδια ώρα η Τουρκία θέτει το σύνολο της αναθεωρητικής της ατζέντας , εμπλουτισμένης με νέες απαιτήσεις ακόμη και σε αυτό που θέλει να αποκαλεί “μειονοτικό” με εθνοτικά κι όχι θρησκευτικά χαρακτηριστικά, διευρύνοντας το από την Θράκη, σε Θεσσαλονίκη, Ρόδο και Κω .


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist