Γιώργος Χότζογλου: «Ραγδαία η διαρροή εργαζομένων από τον τουρισμό»

Written by on 17 Οκτωβρίου 2024

«Φεύγουν από το χώρο διεκδικώντας τα αυτονόητα στις εργασιακές σχέσεις»

Απεργούν 23 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι σε Τουρισμό και επισιτισμό όπως και οι διανομείς, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Δυσοίωνα τα μηνύματα για το χώρο του Τουρισμού – Επισιτισμού  δηλώνει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Χότζογλου στο Ράδιο 98.4 καθώς οι 80.000 κενές εργασιακές θέσεις της φετινής περιόδου έφεραν 12 και 13 ώρες εργασίας καθημερινά χωρίς ρεπό, υπερκόπωση κι απογοήτευση. Θυμό και αγανάκτηση για το συνεχές κυνήγι της υπογραφής ΣΣΕ, όπως και την άρνηση της επέκτασης του ταμείου ανεργίας που παραμένει σταθερά στους τρείς μήνες, άρα από τον Ιανουάριο δεν θα υπάρχουν έστω τα στοιχειώδη για την επιβίωση τους.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εκτιμά ότι με γεωμετρική πρόοδο οι 80.000 κενές θέσεις εργασίας του χρόνου θα ανέλθουν στις 120.000 καθώς οι εργαζόμενοι για τους παραπάνω λόγους θα αναζητήσουν την τύχη τους σε άλλο επαγγελματικό κλάδο.

Στο διεκδικητικό πλαίσιο της απεργίας στις 23 Οκτωβρίου περιλαμβάνεται: Υπογραφή και εφαρμογή της ΣΣΕ, ωράριο εργασίας, δώρα, ρεπό και άδειες, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας κι επέκταση του ταμείου Ανεργίας.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist