Γ. Μανδηλάρα : Τρόφιμα, Νερό – Covid19 και Ιοί

Written by on 30 Απριλίου 2020

Η βιολόγος , επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας και μέλος του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς για την Σαλμονέλα , την Λιστερίαση και Συγγέλα , Γεωργία Μανδηλάρα, μιλώντας στον 98.4 έδωσε κρίσιμες απαντήσεις και χρηστικές πληροφορίες για τα τρόφιμα και το νερό , αναφορικά με τον νέο κορωνοιό για το οποίο πάντως όπως είπε για την ώρα δεν υπάρχει καμία αναφορά ότι μεταδίδεται μέσω της τροφής , αλλά η τυχόν επιμόλυνση των συσκευασιών τους , αν δεν τηρηθούν οι κανόνες της υγιεινής , μπορεί να μεταδοθεί από τα χέρια του ανθρώπου που έχει αγγίξει μια επιμολυσμένη επιφάνεια. Μίλησε ακόμη για το νερό, την σωστή χρήση των τροφίμων, σημειώνοντας ότι ειδικά τα αβγά χρειάζεται  να αποθηκεύονται στο πιο ψυχρό τμήμα του ψυγείου κι όχι στη πόρτα του. Εξήγησε επίσης γιατί η θερμοκρασία άνω των 63 βαθμών Κελσίου, παρέχει ασφάλεια για το μαγείρεμα των τροφών , ενώ τόνισε ότι σε συνθήκες  Covid19 , τα  παγάκια είναι απαγορευτικά.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist