Ειρ. Χουδετσανάκη: Σταθερά τα βήματα ανάδειξης του ελαιόλαδου

Written by on 16 Μαΐου 2022

Επίσκεψη Καταλανών ελαιουργών-τυποποιητών ελαιολάδου στη Περιφέρεια Κρήτης μέσω του δικτύου AREPO

 

Στόχος η διαπεριφερειακή συνεργασία και η ανταλλαγή απόψεων για παραγωγή-επεξεργασία-τυποποίηση-διάθεση του ελαιολάδου στη Κρήτη.

 

Η πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ειρήνη Χουδετσανάκη-Γιακουμάκη μιλώντας στον 98.4 ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «σκοπός κι ευχή όλων είναι, η Κρήτη να αποτελέσει το κίνητρο για την εφαρμογή νέων, περισσότερο καινοτόμων προτάσεων και ιδεών που αφορούν στο τομέα μεταποίησης του ελαιολάδου.

Στο πλαίσιο του καλωσορίσματος των Ισπανών σε ξενοδοχείο του Ηρακλείου, μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη ανέφερε, ότι, «σκοπός και ευχή όλων μας είναι, η παραμονή σας στην Κρήτη να αποτελέσει το κίνητρο για την εφαρμογή νέων, περισσότερο καινοτόμων προτάσεων και ιδεών που αφορούν στο τομέα μεταποίησης του ελαιολάδου. Κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στην Κρήτη θα έχετε την ευκαιρία, να γνωρίσετε την ιστορία, τις ομορφιές, τις γεύσεις και τις παραδόσεις του τόπου μας, να μιλήσετε με καλλιεργητές, να επισκεφθείτε μονάδες παραγωγής / επεξεργασίας προϊόντων ελιάς και επιχειρηματίες που προωθούν το ελαιόλαδο στον τόπο μας».

Κατά τη διήμερη παραμονή τους επισκέφθηκαν το Ινστιτούτο Υποτροπικών Φυτών και Ελαίας στα Χανιά όπου παρουσιάστηκαν οι ερευνητικές δράσεις που έχουν αναπτυχθεί στον τομέα του ελαιόλαδου από τον κ. Γιώργο Κουμπούρη, και στο εργαστήριο ποιότητας ελαιολάδου με τον κ. Γιώργο Καλαντζάκη, ενώ ξεναγήθηκαν στο αγρόκτημα βλέποντας τις κυριότερες ποικιλίες ελιάς

Σημαντικά βήματα καταγράφει την ίδια ώρα κι η προσπάθεια που ξεκίνησε από την Κρήτη αναφορικά με τα προϊόντα προέλευσης και ένδειξης, με την ενεργοποίηση στο μέγιστο βαθμό των 700 ομάδων παραγωγών μέσω του συστήματος Nutri-Score.

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist