Απίστευτο: «Πριν ψηφίσουν τη ρύθμιση αποπληρωμής των χρεών προς τους Δήμους όρισαν ημερομηνία λήξης»

Written by on 1 Οκτωβρίου 2024

«Το Ελληνικό Δημόσιο συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους Πολίτες» Απογοήτευση και θυμό φέρνει η είδηση της ρύθμισης αποπληρωμής οφειλών πολιτών προς τους Δήμους, καθώς αυτή συνοδεύεται από την πληροφορία ότι ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας ένταξης στη ρύθμιση η Πολιτεία ορίζει την τελευταία ημέρα του Νοέμβρη 2024.

Σημειώνεται ότι το σχετικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, βρίσκεται ακόμα στις Επιτροπές και είναι αυτό που δίνει τη δυνατότητα διακανονισμού των οφειλών προς τους Δήμους σε έως και 60 δόσεις με διαγραφή προσαυξήσεων.

Την πληροφορία έδωσε στο Ράδιο 98.4 ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Αγριμανάκης, επαναλαμβάνοντας ότι η εξέλιξη αυτή έγινε δεκτή με σχετική ικανοποίηση από την Δημοτική Αρχή Ηρακλείου, δεδομένου ότι ο Δήμαρχος Αλέξης Καλοκαιρινός είχε καταθέσει από τον Απρίλιο του 2024 σχετική πρόταση κατά τις επαφές του με τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη και Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, με σκοπό να διευκολυνθούν όσο περισσότερο γίνεται οι οφειλέτες.

Αντίστοιχη πρόταση είχε κατατεθεί επίσης προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ζητώντας το άνοιγμα της πλατφόρμας τακτοποίησης αυθαιρέτων με σκοπό να δοθεί μία τελευταία ευκαιρία ένταξης αυθαιρέτων Κατηγορίας 5.

Ο κος Γιώργος Αγριμανάκης καλεί εκ νέου τους Δημότες να ελέγξουν αν χρωστούν ώστε να προλάβουν τις προθεσμίες ή να καταθέσουν ενστάσεις όπου χρειάζεται ,έτσι ώστε το θέμα τους να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ταλαιπωρία για όλους όσους έχουν τακτοποιήσει ή νομιμοποιήσει το ακίνητό τους αλλά δεν το γνωστοποίησαν στην Πολεοδομία που είναι μακράν ακόμα της ψηφιοποίησης και της ενημέρωσης από τις λοιπές Υπηρεσίες του κράτους.

Η επίσκεψη τους στο Δήμο κρίνεται επιβεβλημένη για να μην τους καταλογισθούν τα πρόστιμα. Ιδιαίτερη η μέριμνα κατά τον ίδιο για τους ευάλωτους πολίτες και τα νοικοκυριά.


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist