Α. Κουρουπάκης: Μπροστά μας η «Γιορτή Ελαιολάδου»
Written by Αγγέλα Δουλγεράκη on 22 Μαρτίου 2019
H Περιφέρεια Κρήτης με την Αγροδιατροφική Σύμπραξη, διοργανώνουν τον 5ο Παγκρήτιο Διαγωνισμό Ελαιολάδου (5rd Cretan Olive Oil Competion) 22 έως 24 Μαρτίου 2019 στο Ρέθυμνο. Η φετινή διοργάνωση, υλοποιείται για ακόμα μία φορά, σε συνεργασία με όλους τους φορείς του ελαιολάδου του νησιού. Στις 148 οι συμμετοχές. Οι κατηγορίες του διαγωνισμού αφορούν στο τυποποιημένο Ελαιόλαδο Συμβατικής Καλλιέργειας & Βιολογικής Καλλιέργειας. Η αξιολόγηση των δειγμάτων, από την κριτική επιτροπή , θα διαρκέσει δύο ημέρες (22 & 23 Μαρτίου) ενώ την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019, θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης. Επίσης η Περιφέρεια Κρήτης και η Αγροδιατροφική Σύμπραξη, πραγματοποιούν ενημερωτική ημερίδα για τον ελαιοκομικό κλάδο και την Κρητική Διατροφή με θέμα: «Ο ρόλος του ελαιολάδου στην Κρητική Διατροφή. Τρόποι στήριξης και προώθησης του», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019, και ώρα 17:30, στον συνεδριακό χώρο του Ξενοδοχείου Sentido Pearl Beach στο Ρέθυμνο. Στόχος της ημερίδας είναι η εκπαίδευση και η επιμόρφωση των παραγωγών και τυποποιητών καθώς και όλων όσων ενδιαφέρονται για την ελιά και το ελαιόλαδο καθώς και για την κρητική διατροφή & κουζίνα. Στο προϊόν χρυσάφι της κρητικής γης και στις συνεχείς προσπάθειες ανάδειξης του, αναφέρεται μιλώντας στον 98.4 ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Αναστάσιος Κουρουπάκης.