Καθημερινότητα τα ‘’εντέλλεσθε’’ στην ΠΦΥ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Written by on 11 Φεβρουαρίου 2025

Κέντρα Υγείας 24ωρου βάσεως λειτουργούν με το μισό προσωπικό και με Γενικούς Γιατρούς να κάνουν εφημερίες και στα νοσοκομεία

Μιζέρια και καραμπόλες με τις εφημερίες προκαλούν οι ελλείψεις προσωπικού στα Κέντρα Υγείας της Κρήτης και της χώρας.

«Στην Κρήτη οι εργαζόμενοι θα έπρεπε να είναι 1.226 αλλά η δύναμη μας αριθμεί σε 536» λέει στο Ράδιο 98.4 η Λαμπρινή Πίτακα, Μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Με εντέλλεσθε στα χέρια που και η ίδια αρνήθηκε μιλά για τις δυσκολίες λειτουργείας των Κέντρων Υγείας από το προσωπικό καθαριότητας, προσωπικό στα ακτινολογικά τμήματα, αλλά και γιατρούς.

«Με γνώμονα το σεβασμό προς τους πολίτες αλλά και προς τους εργαζόμενους ρωτάμε ποιο είναι το επόμενο βήμα της 7ης ΥΠΕ και γιατί αρνείται να στελεχώσει τις 691 θέσεις που παραμένουν κενές, με το μυαλό μας πάντα στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης και των εργολάβων, που ακολουθούν» σημειώνει ενδεικτικά.

 

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist