«Οι εκπαιδευτικοί να ξέρουν ότι είμαστε μαζί τους»

Written by on 22 Οκτωβρίου 2024

Παλεύουμε για τους ίδιους και τα παιδιά μας. Το σχολείο δεν μπορεί να λειτουργεί στη λογική του κόστους

Τα παραπάνω σημειώνει ο Δημήτρης Δουλουφάκης, Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου καθώς οι Ενώσεις κι η Ομοσπονδία τους στηρίζει την απεργία της 23ης Οκτωβρίου και βγαίνει στους δρόμους μαζί με τους Δασκάλους.

Η Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης καλεί μάλιστα όλους τους γονείς του νησιού να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών, την Τετάρτη 23 Οκτώβρη σε όλους τους νομούς της Κρήτης.

«Τα δίκαια αιτήματα των δασκάλων των παιδιών μας είναι πρώτα από όλα δικά μας αιτήματα, ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας για τη μόρφωση, για τον χαρακτήρα και τη λειτουργία του σχολείου. Μαζί τους παλεύουμε όλα αυτά τα χρόνια για σχολεία σύγχρονα και ασφαλή, για μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και σχολεία χωρίς κενά από την 1η Σεπτέμβρη, για ολιγομελή τμήματα, για γενναία χρηματοδότηση της παιδείας, για ουσιαστική αντιμετώπιση των σύνθετων προβλημάτων της σύγχρονης κοινωνίας που εκφράζονται μέσα στις σχολικές τάξεις.

Στέλνουμε μαζί τους ηχηρό μήνυμα ότι δεν θα σταματήσουμε μέχρι να δικαιωθούμε, μέχρι να γίνει το σχολείο το σπίτι της μόρφωσης και της δημιουργίας και οι εκπαιδευτικοί να μπορούν με αξιοπρέπεια να επιτελούν τον σημαντικό και δύσκολο ρόλο τους.

Η αγανάκτησή τους ότι δε «βγαίνει ο μήνας», η εξάντλησή τους, από την εντατικοποίηση μέσα στα σχολεία λόγω της έλλειψης υποδομών και της υποστελέχωσης, η οργή τους γιατί συνθλίβονται τα δικαιώματά τους στην υγεία, στην ασφαλή σχολική στέγη και τη σύγχρονη, φθηνή κατοικία για να συμμετέχει η χώρα στου «πολέμου τα σφαγεία», είναι και δική μας!

Συντασσόμαστε στον κοινό αγώνα και κάνουμε δικό μας το σύνθημά τους: «Λεφτά για μισθούς-παιδεία-υγεία και όχι για του πολέμου τα σφαγεία» αναφέρει.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist