«Στον αέρα εργαζόμενοι και θεραπευόμενοι από το ΚΕΘΕΑ»

Written by on 4 Οκτωβρίου 2024

«Αλλάζει το εργασιακό καθεστώς για το σύνολο των εργαζομένων ΕΣΠΑ από 1ης-1ου-2025»

Ανασφάλεια και θυμό προκαλούν οι κινήσεις του Υπουργείου Υγείας στους εργαζόμενους του ΚΕΘΕΑ, καθώς το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία, φέρνει τα πάνω κάτω τόσο για τους ίδιους, όσο και για την πορεία της θεραπείας των θεραπευόμενων.

Μιλώντας στο Ράδιο 98.4 η Σταυρούλα Φουντά από το Σύλλογο Εργαζομένων στο ΚΕΘΕΑ Ηρακλείου επισήμανε ότι το Νομοσχέδιο που πέρασε από τη Βουλή προκαλεί εργασιακή ανασφάλεια στους εργαζόμενους ΕΣΠΑ, αφού οι διαβεβαιώσεις του αρμόδιου Υφυπουργού Υγείας πως κανένας δεν θα χάσει την εργασία του, αποδεικνύεται ότι δεν έχουν κανένα αντίκρισμα.

« Δεν ξέρουμε τι θα απογίνουν οι εργαζόμενοι ΕΣΠΑ. Δεν γνωρίζουμε αν θα μείνουν και ποιοι θα μείνουν και με τι συμβάσεις εργασίας» προσθέτει. Αναφορικά με τους θεραπευμένους μιλά για τη σχέση εμπιστοσύνης που χτίζεται με τους θεραπευτές, το πώς θα συνεχίσουν την προσπάθεια απεξάρτησης τους από τις ουσίες και με μεγάλο ερωτηματικό πως θα καλυφθούν οι πολύ μεγάλες ανάγκες όλων όσων βρίσκονται στην αναμονή, καθώς οι νόμιμες εξαρτήσεις αυξάνονται και η χρήση ουσιών από μικρότερες ηλικίες γιγαντώνεται, μέσα σε ένα δύσκολο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον.

Οι εργαζόμενοι έστειλαν επιστολή στους αρμόδιους παρουσιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί, τις θέσεις και τις προτάσεις τους.

Απευθύνονται συγκεκριμένα στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας,  και προς τους; Διεύθυνση Εξαρτήσεων, Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ Υγείας, Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Εσωτερικών και τις κατά τόπους Περιφέρειες με αίτημα την ανανέωση των συμβάσεων εργασίας.

 


Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Current track

Title

Artist